Chat met ons

Voor het uitharden van gellak, ook wel gel nagellak genoemd, heb je een gellak lamp (gel nagellak lamp) nodig.

Je kunt een UV gellak lamp kopen of een LED gellak lamp. Sommige gellak alleen geschikt voor UV lampen, andere weer voor een gel nagellak lamp met UV. Tegenwoordig zijn er steeds meer gellak lampen die UV en LED combineren in 1 lamp. Op die manier kun je alle soorten gel nagellak uitharden in de gellak lamp.

In een UV gel nagellak lamp duurt het uitharden 120 seconden. In de meeste UV/LED gellak lampen is 30 seconden uitharden voldoende.

Let er op dat je dunne laagjes gellak aanbrengt. Beter 2x een dun laagje gellak dan dat je probeert om de gellak in 1 laag dekkend te krijgen. Zeker sterk gepigmenteerde gellak zal rimpels vertonen als je het te dik aanbrengt. Deze rimpels ontstaan doordat alleen het bovenste laagje is uitgehard en de gellak die daaronder zit niet, door het vele pigment kan de lamp de gellak niet door en door goed uitharden.

Als je ziet dat je gellak gerimpeld uit de gellak komt, is de kans groot dat de aangebrachte laag te dik is. Een andere mogelijkheid is dat de gellak lamp aan vervanging toe is. Bij veelvuldig gebruik kun je een gellak lamp het beste na 6 maanden tot 1 jaar vervangen.

Menu

Instellingen

Registreer je om je favorieten op te slaan.

Log in