Chat met ons
Populaire tags

Gellak

Filteren op
Item 1-16 van 272 in totaal item(s)

Bij het gebruik van gellak zijn nagels voor ongeveer twee tot vier weken voorzien van een prachtig glanzend laagje. Daarbij maakt de gellak de nagels sterker waardoor scheurtjes in de nagels voorkomen worden. Gellak aanbrengen is vrij eenvoudig en heeft als grootste voordeel dat de gellak direct droog is na het uitharden onder een UV of LED lamp. Daardoor kan men direct weer verder met zijn of haar dagelijkse bezigheden zonder zich hierbij zorgen te maken over de aangebrachte nagellak. 

Wat is gellak en hoe werkt het?
Tegenwoordig is gellak een rage in de wereld van kunstnagels en nagellak. Dat is niet zonder reden, want gellak maakt de nagel lange tijd mooi en strak gelakt. Daar bovenop biedt gellak de nagels ook nog een beschermende functie die afbrokkelende nagels en het bladderen van nagellak voorkomt. Allereerst moeten de nagels in de gewenste vorm en lengte gevijld worden. De nagelriemen dienen met een woodstick of metalen bokkenpoot teruggeduwd te worden. Daarna moet het oppervlak van elke nagel voorzichtig met de bufferblok mat gemaakt  worden wat voor een betere hechting zorgt tussen de gellak en de nagel. Vervolgens moeten de nagels ontvet worden met een goede prep en een pluisvrije nailwipe. Indien nodig kan er vooraf nog een bonder (zoals bijvoorbeeld de Tape Bond van Victoria Vynn) aangebracht worden en vervolgens kan de gellak base coat heel dun aangebracht worden. Onder een UV lamp of een LED lamp kan deze uitgehard worden en erna kan er een kleurtje aangebracht worden dat ook uitgehard dient te worden. Naar eigen wens kan dit proces meerdere keren herhaald worden totdat men tevreden is met het resultaat. Dan is het tijd voor een dun laagje gellak top coat welke vervolgens ook uitgehard moet worden. Ter afsluiting moet het plakkerig laagje verwijderd worden met wat nagelreiniger op een pluisvrije nailwipe en klaar is kees! Je kunt ook kiezen voor een zgn. No Wipe Topcoat, dan blijft er geen plaklaagje en ben je direct klaar. In een no wipe topcoat kun je ook pigmenten inpoetsen.

Gelnagellak kopen
Inmiddels zijn er verschillende soorten varianten verkrijgbaar welke in kwaliteit, duurzaamheid en prijs ontzettend uiteen kunnen lopen. Merken als Gelaze, Halo, My Love en Victoria Vynn bieden de consument een ruime keuze aan qua flesjes en tevens verkopen zij vaak speciale start sets. Deze sets beschikken over alles wat de gebruiker nodig heeft. Een dergelijke set beschikt meestal over een UV of LED lamp, een nagelcleaner, een remover, een basis en top coat, pluisvrije nailwipes, een nagelvijl en een woodstick. Afhankelijk van het merk zitten hier nog wat extra dingen bij. Een zeer complete  Starter Set is al in huis te krijgen vanaf 100 euro, welke goed is voor 30 behandelingen. 

Met de komst van de gellak is de traditionele nagellak op vele gebieden verslagen. Velen gebruikers vallen dan ook niet meer terug op de traditionele nagellak wanneer zij eenmaal in aanraking zijn gekomen met gellak. Eenvoudig zelf te doen en nog betaalbaar ook! 

Menu

Instellingen

Registreer je om je favorieten op te slaan.

Log in